In Nederland is het aantal zonnepanelen het afgelopen jaar verdubbeld. Zoals wij zelf ook gemerkt hebben is de groei de afgelopen tijd zo sterk geweest dat met name de full black panelen momenteel wat lastiger te leveren zijn. Het maakt daarbij ook niet uit welke fabrikant de panelen levert, de vraag is momenteel groter als het aanbod en dat resulteert in langere wachttijden.

In het artikel op de site van de NOS valt verder te lezen dat er ook steeds meer maten en uitvoeringen leverbaar zijn. Dat klopt inderdaad, alleen zijn die vaak voor particulieren minder interessant omdat ze relatief gezien ook weer een stukje duurder zijn.

Die zelfde ontwikkeling hebben we gezien toen de full black panelen op de markt kwamen, die waren destijds ook een stuk duurder dan normale (blanke) panelen. Inmiddels is het prijsverschil tussen die twee wel wat afgenomen, maar nog steeds niet geheel weg.
De uitvoeringsvormen die in het artikel worden genoemd, met name rode panelen en dakpan-panelen, zijn in de meeste gevallen financieel niet interessant omdat ze (nog) te duur zijn.
Speelt esthetiek een belangrijke rol in het ontwerp dan kunnen dit soort panelen uiteraard wel overwogen worden.

Bron: NOS.nl